Aanleveren bij AMAZON

Verkoop je via Amazon en wil je de goederen laten aanleveren bij Amazon? Wees je dan heel bewust van de zeer strenge aanleverspecificaties die Amazon stelt aan de goederen.

Overtreding van Amazon’s verpakkingsrichtlijnen, veiligheidseisen en productbeperkingen die van toepassing zijn op zendingen aan Amazon kan leiden tot weigering van de goederen door het logistieke centrum van Amazon.

Daarbij moet je als wederverkoper bij Amazon de zending van te voren zelf aanmelden bij Amazon, zodat je elke doos van een volgnummer kunt laten voorzien door jouw fabrikant, met een maximum van 5.000 dozen. Bij De Vrij Logistics helpen we je graag op weg. Daarom bieden wij Amazon Warehousing oplossingen aan waarbij wij dit proces voor jou uit handen nemen. Zodat jij je kan richten op ondernemen.

Verpakkingseisen

Je kunt vooraf met je fabrikant de juiste verpakkingseisen afspreken. Indien de goederen niet verpakt zijn volgens de eisen van Amazon, kan De Vrij Logistics Experts je zending laten ompakken. Een doos mag niet meer dan 23 kg wegen, tenzij het een enkel overmaats artikel bevat dat meer dan 23 kg weegt. Karton met een gewicht van meer dan 15 kg moeten worden voorzien van het etiket “Zwaar” (zichtbaar vanaf de boven- en zijkanten van elk karton). Karton met een gewicht van meer dan 23 kg moeten worden verdeeld in kleinere verzendeenheden met een lager gewicht.

De afmetingen van de doos mogen aan geen enkele zijde groter zijn dan 63,5 cm, tenzij de afmetingen van de te verzenden eenheid zelf groter zijn dan 63,5 cm. Alle dozen moeten standaard verzenddozen zijn die de inhoud voldoende beschermen tijdens het transport en de verwerking in de logistieke centra van Amazon. Voorbeelden van geschikte dozen zijn RSC (Regular Slotted Carton), B-fluit, ECT-32 (edge crush test), 200 BH (treksterkte).

De dozen mogen niet worden vastgezet of gebundeld met plastic riemen of plakband. De enkele dozen mogen niet worden verpakt of bedekt met stretchfolie. Dozen mogen niet met plakband worden afgedekt, omdat ze dan niet kunnen worden gerecycled. Producten die als set worden verkocht moeten als set worden gemarkeerd. De set-informatie wordt op de bovenzijde van de doos geplaatst waar de kleppen samenkomen. Als je vulmateriaal nodig hebt om zendingen naar logistieke centra te transporteren, zorg er dan voor dat je gebruikmaakt van door Amazon goedgekeurde vulmaterialen.

De beste logistieke oplossing voor jouw bedrijf!

Fysieke leveringseisen

Amazon accepteert alleen aanleveringen op europallets. De pallets moeten een warmtebehandeling hebben ondergaan volgens de ISPM 15-norm. Er geldt een maximale pallethoogte van 1,8 meter, inclusief de pallet. Op elkaar gestapelde pallets: 2,7 meter.

Ongeacht het type pallet is het maximale gewicht van de pallets 500 kg inclusief het gewicht van de pallet zelf. Onze vrachtwagens kunnen aansluiten op de laaddocks van Amazon, zodat Amazon met pompwagens de paletten kan oppakken. Alle pallets moeten in folie worden gewikkeld.