Aanleveringen bij BOL.com

Wanneer je producten wilt verkopen via Bol.com, moet je daarvoor eerst goederen aanleveren bij de winkel van ons allemaal. Dan kun je maar beter bewust zijn van de regels. Aangezien de webwinkel heeft zeer nauwe eisen voor het aanleveren van goederen. Daarmee willen zij het logistiek proces zo soepel mogelijk laten verlopen.

Al met al heeft dit gevolgen voor jou als verkoper. Want in het geval dat je niet voldoet aan deze strenge eisen, heeft dit als gevolg dat je goederen uiteindelijk worden geweigerd. Waardoor je dus niet kunt verkopen. Vandaar dat het van groot belang om hier alert voor te zijn.

Zorg daarom voor heldere afspraken met je leveranciers

Voordat je kan beginnen met verkopen, is de eerste stap het aanmelden van je zendingen. Dat is vrij eenvoudig en bijna kinderspel. Daarvoor is het van belang met je leveranciers heldere afspraken te maken. Zo ook met de fabrikant.

Dat betekent onder andere iedere doos te voorzien van een uniek Lvb-label. Hiermee kan je bijgevolg veel tijd besparen. Verder is van het belang dat slechts een barcode per doos wordt gebruikt. Anderzijds moet iedere doos voorzien zijn van een eigen barcode. Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk.

Alleen Europallets gebruiken voor aanleveren

Als je goederen gaat aanleveren voor het Bol.com warehouse, moet je gebruik maken van Europallets. In tegenstelling tot Europallets, zijn alternatieven waaronder blokpallets, CHEP-pallets of andere ladingdragers niet toegestaan.

Ook moet je zorgen voor verpakkingsmateriaal. Hierdoor wordt de kans op schade maximaal beperkt. Bij gebruik van palletseal is deze bij voorkeur doorzichtig. Verder moeten de artikelen stofvrij worden verpakt.

 

De beste logistieke oplossing voor jouw bedrijf!

Afmetingen en gewicht

Hierbij moeten de afmetingen en gewicht voelden aan de volgende voorwaarden:

  • Ten eerste is de maximaal toegestane hoogte van pallets 1,80 meter
  • Ten tweede moet een colli groter dan 1 kubieke meter altijd op een pallet aangeleverd worden
  • Ten derde mag een pallet uitsluitend artikelen bevatten van één verkoper en van één zending.

Ompakken

Om te voldoen aan de gestelde eisen van Bol.com, maak je met de fabrikant duidelijke afspraken. Zorg bijvoorbeeld dat zij goederen direct volgens deze eisen verpakken. Daardoor is Trans Experts direct in staat zendingen aan te leveren bij Bol.com.

Op grond van eerdere ervaringen, weten wij dat dit proces niet altijd goed verloopt. En indien de zendingen niet voldoen aan de verpakkingseisen, dan moeten ze worden omgepakt. En dat wil je niet.

Daarom raden wij klanten altijd om zendingen eerst naar een warehouse te laten transporteren. Dan kunnen deze zendingen worden omgepakt en voorzien worden van de juiste labels. Zodat je zending met zekerheid voldoet aan de strenge eisen.